Wanneer is een revisie nodig?

Sommige mensen denken dat als de motor niet lekker loopt, een revisie noodzakelijk is. In de meeste gevallen is het een kwestie van afstellen en de motor doet het weer prima.

Een revisie is nodig wanneer er een rammel of ratel in het blok zit. Dit duidt meestal op versleten lagers. Zeker als het gaat om krukas lagers, is het raadzaam om niet langer door te rijden en een revisie te laten uitvoeren. Wanneer wordt doorgereden met dit euvel is de kans op grotere problemen en dus kosten groot.

Als er te veel speling zit op een lager kan het lager uit elkaar springen. Bij een krukas betekend dat, dat de onderdelen tussen de zuiger en cilinder kunnen komen om een weg te zoeken naar de uitlaat. Dat betekend dus, nieuwe zuiger en cilinder, als je geluk hebt en niet het hele gebeuren door je carter naar buiten komt zetten.

Wat houd reviseren in?

Het motorblok wordt gedemonteerd, alle onderdelen worden grondig schoon gemaakt en bekeken. We kijken naar de slijtage van alle onderdelen zoals assen, tandwielen, koppelingsplaten, carter helften en krukas, is het te erg versleten, dan word het vervangen .Bij revisie worden altijd alle lagers en oliekeerringen uit het motorblok vervangen.
Eventueel wordt de krukas gereviseerd, wat inhoud dat er een nieuwe  drijfstang gemonteerd wordt, of de hele krukas wordt vervangen.
Bij de montage van het motorblok worden alle assen uitgemeten en uitgevuld zodat alles perfect past en er geen axiale speling op de assen zit.Daarna word er nieuwe olie in het motorblok gedaan en kan het weer onder  het voertuig gemonteerd worden.

revisie  nodig ?   Vraag dan vrijblijvend naar de prijs voor uw scooter.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker & voordeliger.

Scooterexclusief, de scooterspeciaal zaak van Eindhoven e.o.

Meer info mail ons, info@scooterexclusief.eu

Of bel ons centraal telefoonnummer 040-8435716

IMG_20160716_105655
IMG_20160716_105759
IMG_20160716_105616
IMG_20160716_105610